JULKAISUT

Robotiikka Etiikka Geenitekniikka_KANSI_vaaka

ROBOTIIKKA, GEENITEKNIIKKA, ETIIKKA

Geenitekniikan ja robotiikan huikean nopea kehitys herättää aiheellisia kysymyksiä edessämme olevista eettisistä haasteista, joihin vastaamista ihmiskunta, yritykset ja lainsäätäjät eivät voi enää kauaa viivyttää. Tieteen tuloksia voidaan käyttää sekä hyvään että pahaan. Uuden tekniikan haasteet ovat eettisiä. Ne pitävät sisällään kysymyksen siitä, mitä me olemme ihmisinä. Ajatushautomo Kompassi ry järjesti aiheesta seminaarin Helsingin yliopistolla 14.10.2017. Tämä kirja on syntynyt tuon seminaarin tuloksena.
Seminaarin ohjelma oli monipuolinen. Meillä oli kunnia saada alustajiksi
Suomen ja myös koko maailman johtavia asiantuntijoita. Näiden alustajien esitelmat on koottu kirjaan Robotiikka, geenitekniikka, etiikka. Kirjan voit ladata tästä: Robotiikka geenitekniikka etiikka Kirja

 

Asmo

KANNUSTAVA PERUSTURVA

Ajatushautomo kompassi on julkaissut ensimmäisen tutkimuksensa. Asmo Maanselän kirja Kannustava perusturva julkaistiin perjantaina 19.1. Eduskunnassa. Maanselkä kuvaa uutta perusturvamallia edistykselliseksi.

– Kannustava perusturva tukee perheiden yhtenäisyyttä ja uuden per- heen perustamista. Se huomioi ekologiset tavoitteet ja pienentää asumisen ympäristökuormitusta. Kannustava perusturva on yksinkertainen, yksilö- kohtainen ja ennen kaikkea työhön kannustava. Se tarjoaa avun ja mahdolli- suuden selviytyä tilanteesta, johon työttömyys tai muu elämän kova kohtalo on johtanut. Kannustava perusturva ehkäisee syrjäytymistä. Kannustamalla ahkeruuteen ja yrittämiseen, se mahdollistaa omien kykyjen käyttämisen ja osaamisen yhteiseksi hyväksi, Maanselkä summaa.

Verkkokirja Kannustava perusturva on julkaistu. Voit ladata sen täältä:

https://www.facebook.com/kannustavaperusturva/